Stockerka. Bývanie v Devínskej, kde sa všedné veci stávajú zaručenými zážitkami

Stockerka Stockerka, to je moderné, ekologické bývanie 21 storočia. Pri lese v Devínskej Novej Vsi. Foto: Proxenta

BRATISLAVA – Predstavte si, že môžete žiť na mieste, kde sa pohľad z balkóna zmení na výhľad do neporušeného, starého lesa. Pri nedeľnej prechádzke okolím sa zatúlate náhodou do praveku. Každý voľnejší deň plánujete parádne výlety, ale aj športový oddych. Také by malo byť bývanie v novej časti Devínskej Novej Vsi – Stockerka.

Nie je to len rezidenčný projekt. Ide o mimoriadne miesto pre krásny život moderných ľudí, pre ktorých pojem ekológia nie je len prázdnym slovom. Stockerka vyrastá priamo pod svahmi prastarej Devínskej Kobyly.

Pri hľadaní názvu pre tento projekt vychádzala developerská investičná skupina Proxenta, ktorá je investorom projektu, z histórie danej lokality. Tá je známa ťažbou kameňa v lomoch na svahoch Devínskej Kobyly.

Najväčším kameňolomom, v ktorom sa od roku 1891 do konca 70. rokov 20. storočia ťažil vápenec, bola Štokeravská vápenka (patrila pobočke Stockerauských vápeniek v Rakúsku, rovnako ako niekoľko iných lomov v tejto lokalite). Odtiaľ názov.

Od roku 1993 je lokalita súčasťou prírodnej rezervácie Štokeravská vápenka. To je jedným z najcennejších chránených území v Bratislave.

Divoké lesy, ojedinelé skalné útvary, ale aj vzácne druhy flóry a unikátne náleziská prastarých pamiatok. To sú len niektoré z výnimočných darov, ktoré budete môcť nerušene objavovať a obdivovať pokiaľ budete rezidentom v Stockerke.

Pri potulkách sa pritom nemusíte spoliehať iba na vlastné tenisky. Lesy Malých Karpát sú pretkané cyklistickými trasami. Ďalšie desiatky kilometrov dokonalo upravených cyklochodníkov vás čakajú kúsoček pomimo. Za hranicami, v Rakúsku.

Napojíte sa na ne vďaka cyklomostu Slobody, ktorý je od Stockerky do desať minút jazdy na horskom bicykli.

Ak práve nebudete mať čas na dlhšie výlety, nevadí. Dostatok podnetov vám poskytne aj bezprostredné okolie Stockerky. V parku v okolí bytoviek si budete aj vy môcť zašportovať na multifunkčnom ihrisku.

A vaše deti budú zatiaľ súťažiť na prekážkovej dráhe alebo lezeckej pyramíde. Skvelý bude relax na komunitnej terase alebo v piknikovej zóne s verejným grilom, kde si môžete popoludní pripraviť rýchle jedlo. V prípade dažďa poteší aj klubovňa primárne určená majiteľom blízkych bytov.

A ak zatúžite po úplnom tichu, nájdete ho v oddychovej zóne so sedením. Tú tvorcovia projektu umiestnili strategicky až v odľahlom kúte parku. Kúsok od okolitého lesa.

Nemusíte sa báť, že stratíte kontakt s mestom a jeho vymoženosťami. Stockerka vyrastá na dávnejšie zastavanom území. Ak z jednej strany susedí s lesom, z druhej strany je obchodné centrum so supermarketom.

Blízko je zastávka MHD, plaváreň, školy, škôlky a ďalšia občianska vybavenosť. Na dosah je aj najmodernejšia nemocnica na Slovensku – Bory či veľké rovnomenné nákupné centrum. Za prácou či inými aktivitami sa pohodlne dopravíte autom. Diaľničný obchvat máte len päť minút jazdy.

Stockerka ponúka široký výber dvoj- až štvorizbových bytov pre rodinné bývanie. K bytom na prízemí pridáva zelené predzáhradky. Byty na najvyšších poschodiach sa zasa pýšia veľkolepými terasami.

Ako jeden z mála projektov vôbec ponúka Stockerka záujemcom o väčšie byty aj možnosť spojenia dvoch susediacich bytov do jedného. Tak vznikne až päťizbový, luxusne priestranný byt pre veľkú rodinu.

Byty na najvyšších poschodiach sú navyše vybavené rekuperáciou, ako aj systémami pre inteligentné ovládanie domácnosti Smarthome.

No nepremýšľajte pridlho! Stockerka sa stavia a prípadné dispozičné zmeny sú uskutočniteľné len do istého termínu.

Aby vám developer vaše rozhodovanie uľahčil, sprístupnil pre vás na jeho stránke aj virtuálnu realitu. Po vysnívanom byte sa poprechádzate okamžite. Developer uvoľnil už do predaja aj časť bytov v najžiadanejšej budove – Stockerka Prémium.

Tá núka limitovaný počet bytov v bezprostrednom susedstve lesa. Z ich balkónov môžete čerpať denne silu blahodarnej energie stromov, vychutnávať si najzelenšie výhľady plné ozónu a zrelaxovať pri nočnom speve slávika. Poznáte vari idylickejšie miesto na život v preplnenej Bratislave?

Obyvatelia Stockerky budú mať dostatok krásnych relaxačných zón. Foto: Proxenta vizualizácia
Stockerka – Prémium, luxusné bývanie s terasou. Na dotyk od lesa. Foto: Proxenta vizualizácia
Športoviská a ihriská pre deti sú prirodzenou súčasťou projektu. Foto: Proxenta vizualizácia

Ďalšie články