Nové a moderné bývanie v centre Bratislavy. Projekt Metropolis finišuje

Metropolis najmodernejšie bývanie Foto: Metropolis.sk

BRATISLAVA – Nielen obyvatelia hlavného mesta obdivujú stavby okolo takzvaného bratislavského downtownu, čo je moderné obchodno-podnikateľské srdce Bratislavy. Leží medzi nákupnými centrami Eurovea a Nivy. Práve tam rastie veľmi špecifická stavba, akú v slovenskom meste len tak niekto nemá. Ide o projekt s názvom Metropolis, ktorý do Bratislavy prináša ďalšie nové a veľmi moderné bývanie. Tentoraz doslova v luxusnom štandarde, ktorý nie je určený pre každého.

Výstavba rezidenčného projektu Metropolis v bratislavskom downtowne, ešte stále rámcovaná dvojicou žeriavov, zreteľne finišuje. Do ponuky realitných kancelárií pribudne posledná séria bytov. Jasné črty naberajú aj retailové priestory, ktoré ponúknu ľuďom služby a občiansku vybavenosť.

Samozrejme, nielen pre rezidentov. Ukončenie stavby je naplánované na prvý kvartál tohto roka. Majitelia bytov aj nebytových priestorov sa tak budú môcť sťahovať už na jeseň 2024. Panoráma najmodernejšej štvrti Bratislavy tým dostane novú a určite neprehliadnuteľnú dominantu, ktorá láka, aby ste si ju obzreli aj zblízka. Veže Metropolisu vytvárajú na panoráme bratislavského downtownu totiž nezvyčajný tvar písmena M.

Developer Mint Investments už ukončil hrubú stavbu. Hotové sú všetky hydroizolácie a okná. Tým sa stavba uzavrela pred zimnými nepriaznivými podmienkami, ktoré boli voči stavbárom, našťastie, tento rok milosrdné. Teraz sa finišuje horúčkovito vo vnútri stavby. Jej kolaudácia je totiž naplánovaná už na júl 2024.

So 63 metrami Metropolis rozhodne nepatrí k najvyšším vežiam v lukratívnej lokalite. Súťažiť s mrakodrapmi o výšku ale určite nebol zámer ľudí, ktorí stavbu objednali, navrhli a stavali. Základom je skvelá lokalita, potom pútavá, funkčná a doslova nadčasová architektúra. A hlavným je udržateľný koncept, ktorý je stvorený pre potreby ľudí.

Metropolis ponúkne na trh s nehnuteľnosťami 292 bytov a apartmánov, predzáhradky aj poloprivátnu záhradu. Netradičný koncept zvolil developer aj pri riešení parteru stavby. Ten tvoria mezonetové priestory. Na prvých dvoch podlažiach Metropolisu vzniknú maloobchodné priestory, ktoré prinesú Bratislavčanom služby aj občiansku vybavenosť. Ich súčasťou môžu byť coworking kancelárie, salón krásy, kaderníctvo, fitness centrum, reštaurácie či kaviarne s voľným prístupom do záhrady.

Toho, kto obdivuje aktuálnu stavbu už v súčasnosti, zaujmú veľké balkóny na poslednom podlaží. Terasovito totiž stúpajú nahor. Práve na nich sa môže sústrediť tá najpríjemnejšia časť života novousadlíkov, ktorí ich môžu využívať od skorej jari do neskorej jesene. A je iba na vašej fantázii, ako si tak inšpirujúci priestor zariadite.

V rámci Bratislavy ide rozhodne o jednu z najprestížnejších lokalít, ktorú čaká ešte aktívny rozvoj. To priťahuje najmä mladších, úspešnejších, dynamických ľudí, ktorí si chcú užívať naplno všetky výhody najmodernejšieho centra hlavného mesta. Tí, ktorí však chcú v Metropolise žiť, budú musieť mať aj dosť financií, keďže tento projekt nie je pre každého.

„Najvyššia úroveň použitých materiálov na zariadenie bytu v projekte, ktorý používa na zabezpečenie komfortu bývania najmodernejšie a zároveň úsporné technológie, to je Metropolis. Ide o investíciu, ktorá pretrvá a svoju hodnotu si udrží aj pre ďalšie generácie, pretože je v centre nového downtownu,“ píše sa na webe projektu. A cenník jednotlivých bytov tvrdenie len podčiarkuje.

Metropolis totiž ponúka široké spektrum možností bývania. Od najmenších bytov o výmere 37 m2, až po „päťizbové apartmány“ s výmerou 259 m2. Najmenšie byty a apartmány začínajú na cene 275-tisíc eur. Druhou kategóriou je Family Style. Tu sa rozloha bytov pohybuje od 54 po 117 m2.

Tieto byty stoja od 374-tisíc či od 478-tisíc eur. Pre najnáročnejšiu klientelu je „Premium Living“. Byty s rozlohou od 164 m2 a ten najväčší má až 259 m2. Ceny v tomto prípade začínajú na sume 897-tisíc eur.

Stavba Metropolisu sa ešte pred dokončením stala súčasťou veľkej Bratislavy. Foto: Pixabay
Byty na prízemí bude zdobiť krásna predzáhradka. Foto: Metropolis.sk
Najluxusnejšie apartmány majú obrovskú terasu so skvelým výhľadom. Foto: Metropolis.sk
Byty sú zariadené moderne, elegantne a účelne. Foto: Metropolis.sk
Minimalistický prístup je v kúpeľniach nadčasový. Foto: Metropolis.sk
Súčasťou kuchyne je aj najmodernejšia chladnička na víno. Foto: Matropolis.sk
Terasovitý koncept balkónov vytvára medzi susedmi pocit spriaznenosti. Foto: Metropolis.sk
Pri komplexe bude vysadená veľká oddychová zóna. Foto: Metropolis.sk

Ďalšie články