Kde ide rýchlo ruka hore. Poznáte najlepšie bary Bratislavy?

The Cuba Libre Rum & Cigar House Bratislava V bratislavskom The Cuba Libre Rum & Cigar House nájdete 130 druhov rumov. Foto: The Cuba Libre Rum & Cigar

BRATISLAVA – Veľa pracovitých Bratislavčanov si ide v piatok zresetovať hlavu a ich najlepším nápadom na večerný relax je bar. Preto privítajú malý manuál, kde by sa mohli večer zastaviť pre veselú spoločnosť rovnakej krvnej skupiny, ktorá ich nesklame.

Dohodli ste si žúrku, no každý z vás má ten svoj obľúbený podnik v inej štvrti Bratislavy? Nič to, zamierte do Starého mesta! A ste priamo v samom srdci mestskej zábavy.

Goblins Pub

Úplne uvoľnený podzemný bar, Goblins Pub Bratislava je fantastickou írskou tavernou, ktorá sa nachádza pod rušnou Michalskou ulicou v centre Bratislavy. Toto miesto má šarm zastrčenej írskej krčmičky, ktorú navštevujú hlavne štamgasti.

Pub hostí pravidelné večery živej hudby a podávajú tu skvelé pivo z Írska a zvyšku Európy. Vrátane Guinnessu, samozrejme… Ak ste ešte viac hladní ako smädní, pozorná obsluha vám prinesie poriadne mastné, úžasne sýte hamburgery. Tie vás za pár minút pripravia a navnadia na ďalšiu rundu.

Pokiaľ ste len občasný, televízny športovec, tak váš priamy prenos futbalu je v tomto podniku pripravený. Tak ako stolný futbal, na ktorý si možno aj počkáte, lebo je tu veľmi obľúbený. Každý totiž túži v noci aspoň raz skórovať.

Bar Bukowski

Bukowski Bar Bratislava je v historickej budove rozdelenej na tri poschodia v centre mesta. Nájdete ho ľahko, priamo na prahu električkovej zastávky Centrum. Tento bratislavský bar s minimalistickou výzdobou sa špecializuje na úžasné koktaily a môže sa pochváliť množstvom zaujímavých návštevníkov.

Stretnete tu nielen hercov, hudobníkov, režisérov či výtvarníkov, ale bežne aj populárne postavičky z komunálnej politiky. Bar Bukowski je otvorený už od roku 2016 a začínal organizovaním tematických večierkov Capo di tutti Party, ktorými si získaval potom patričný ohlas.

Nielen medzi mladými. Otvorené majú až do skorých ranných hodín a najväčšou výhodou je, že odtiaľto máte skvelý prístup do akéhokoľvek iného podniku v Starom Meste.

The Cuba Libre Rum & Cigar House Bratislava

Ako už samotný názov nenápadne napovedá, Cuba Libre Bratislava je ideálnym miestom, kde si môžete užiť noc v meste so sofistikovaným nádychom luxusu. Takého, aký je blízky nielen zámožnejším podnikateľom.

Pokiaľ vaša návšteva z cudziny nevyhľadáva hlučné priestory plné rozbehnutých ľudí, prídete asi sem, kde je o relax patrične postarané.

Toto miesto vám nevtieravo ponúkne niektoré z najlepších svetových značiek cigár, ktoré sa nenachádzajú ani v špecializovaných obchodoch. A je ideálne na oddych v štýle Jamesa Bonda.

Za rodisko rumu sa považuje ostrov Barbados, kde v roku 1703 vznikol prvý liehovar na jeho výrobu, a tak nám vznikol najstarší rum Mount Gay. Okrem výberu 130 prvotriednych rumov z rumovo najvychýrenejších krajín majú za barom v ponuke aj fantastické koktaily.

Mladý, no už značne šikovný barman sa pri mojej návšteve naučil aj nový koktail, ktorý sme spolu namiešali a aj bratsky vypili. V The Cuba Libre Rum & Cigar House Bratislava je možné nájsť najširší výber ručne šúľaných cigár na Slovensku. V ponuke budú aj výnimočné kúsky, ktoré na Slovensku nie sú bežne dostupné. 

Podnik ponúka možnosť stať sa členom Rumového Clubu a pripísať si tým množstvo benefitov, ktoré z toho vyplývajú. Momentálne je možné zakúpiť si dva druhy členstva: Silver Membership a exkluzívny a limitovaný Gold Membership.

Obe členstvá ponúkajú 20-percentnú zľavu na celý sortiment rumov a cigár v podniku. Prioritné rezervácie, pozvánky na všetky rumové workshopy a prezentácie, ale aj riadené degustácie pod vedením rumových odborníkov.

17’s Bar Bratislava

Len 2 metre od obľúbeného kina Mladosť nájdete živý a obľúbený bar 17’s Bratislava. ​Je síce malý a do vnútra sa nezmestí ani 50 ľudí, ale vnútri máte mimoriadne dobrý, až domácky pocit z toho, že obsluha je vždy príjemná, žoviálna až usmiata.

Podnik poznám a viem, že sa ani vám nestane, že by ste tu čakali na nové pivko dlhšie ako pár minút, a to aj v piatok večer, keď je poriadne natrieskané. A prečo sem chodia vždy radi aj zahraniční turisti?

Nuž, nielenže tu robia bohato ozdobenú a chrumkavú pizzu, ale majú tu akúkoľvek záchrannú brzdu pre vysmädnutého pútnika.

26 fľaškových pív je schovaných za výčapníkom a 10 čapovaných pív má už od obeda odistených. Výber obsahuje svetlé a tmavé ležiaky, pšeničné pivo, svetlé pivo alebo ovocné špecialitky z rôznych krajín. Posledný kohútik je vyhradený vždy pre týždenný „Špeciál“. Nevšedné pivko pre zvedavcov, ktorí musia každý týždeň vyskúšať čosi naozaj nové!

Zahraničný štamgasti ocenia aj 9 druhov Jack Daniel’s, najkvalitnejšej americkej whisky. Tá je v tomto podniku akýsi oficiálnym nápojom, ktorý ma ten správny šmrnc. Dajte si jedno poldeci hneď po príchode a ďalšie tesne pred záverečnou. Whisky vždy osvieži!

The Red Lion Bar

Britský bratislavský bar v centre mesta, The Red Lion, je malý kúsok anglického domova, ktorý ponúka všetky najlepšie pivká z Anglicka. Ale nenechá vás zahanbiť sa aj pred poriadnou pivnou čapicou z Čiech a Slovenska. Ak chcete pozerať v televízii priame prenosy anglickej ligy alebo aj rozbesnených hromotĺkov v rugby, bude ich vidieť na veľkých televíznych obrazovkách.

S karaoke a kokteilovým barom v pivničných priestoroch, ktoré zostávajú otvorené až do neskorých hodín, asi ani nepoznám nevhodný čas zamieriť do tejto krčmy. Už len preto, aby ste si oživili starý dobrý zážitok z tvorivého krčmového tárania!

Goblins pub nie je veľký, ale určite je veľmi štýlový. Foto: Goblins
V bare Bukowski stretnete bežne známych umelcov. Foto: Bukowski
The Cuba Libre & Cigar House Bratislava doslova dýcha pohodou. Foto: Cuba Libre
V 17’s Bare si dajte k pivku aj pizzu, je úžasná! Foto: 17’s Bar
V Červenom levovi stretnete možno aj rozjarených Angličanov. Foto: Red Lion

Ďalšie články