Andrej Danko zametal Dúbravku, upratal miestne trhovisko

profilnova Andrej Danko zametá v Dúbravke. Foto: Miroslava Pavlíková

BRATISLAVA – Predseda SNS prišiel 26. apríla upratovať do Dúbravky, zametal ulicu pri Obchodnom dome Saratov. Sprevádzali ho jeho ochrankári, ale aj starosta mestskej časti, Martin Zaťovič.

Začal si tak odpykávať svoj trest, pri ktorom ešte v januári narazil do semafora v Dúbravke a z miesta činu ušiel. Za poškodený semafor zaplatil a sľúbil, že okrem trestu prijme aj výzvu a v apríli bude zametať Dúbravku. Dnes svoj sľub splnil.

Andrej Danko si zametaním odpykáva svoj trest. Foto: Miroslava Pavlíková
Andrej Danko si zametaním odpykáva svoj trest. Foto: Miroslava Pavlíková

Za svoj skutok dostal trest v podobe zákazu šoférovania na dva roky a navyše zaplatí pokutu 900 eur.„Ďakujem Bohu, že som nikomu neublížil, keď som semafor poškodil,” kajal sa Danko.

Svoj trest nešoférovať prijal a dodal: „Verím, že skočiť do Dunaja nemusím a dnes som prišiel upratovať v deň, keď zamestnanci mestskej časti pravidelne upratujú. Poprosil som pána starostu, či sa môžem pridať trošku čistiť Dúbravku, keďže tu už dva roky aj bývam.”

Andrej Danko upratuje pri OD Saratov. Foto: Miroslava Pavlíková
Andrej Danko upratuje pri OD Saratov. Foto: Miroslava Pavlíková

Andrej Danko si tak obliekol obyčajné rifle, mikinu a tenisky, schytil metlu a dal sa do práce. V okolí trhoviska začal so zametaním špakov zo zeme. 

Polícia zverejnila video z Dankovej nehody

Na FB stránke Polície SR v piatok zverejnili video z nehody. Zábery sú však rozmazané.

V rozhovore, ktorý poskytol novinárom Andrej Danko pred samotným upratovaním, spomenul, že nemá problém so zverejnením videa, pri ktorom bola zaznamenaná jeho nehoda. „Ja som povedal, že s tým nemám žiadny problém.” A zároveň dodal, že on video k dispozícii nemá. „Dopravný podnik, polícia ho má. Ja ho nemám. Keby som ho mal, tak vám ho dám.” 

Andrej Danko zametá v okolí OD Saratov. Video: Miroslava Pavlíková

„Chcem vám sľúbiť, že urobím všetko pre to, aby možno aj do budúcna občania vedeli rozlíšiť škodovú udalosť a dopravnú nehodu. Pretože ak v Rakúsku zavoláte políciu k takejto udalosti, tak máte s tým ešte problém. Takže je dôležité, aby sme aj do budúcna vedeli určiť, kedy je treba volať políciu, a kedy nie.” 

Na záver ešte spomenul, prečo z miesta činu vtedy odišiel. ,,Dôvod, prečo som odišiel, bol ten, že som mal zlomený zub a ja ďakujem doktorom, ktorí mi ho ošetrili a nalepili.” 

Andrej Danko vtedy nevykonal ani dychovú skúšku. ,,Pod žiadnym vplyvom alkoholu som nebol.” 


Ďalšie články