Užite si horúci pondelok. Prichádza veľká zmena počasia

flash-3087117_1280 Ilustračné foto: Pixabay

BRATISLAVA – Prvý májový víkend bol mimoriadne teplý, no na niektorých miestach Slovenska sa objavili výrazné búrky. Horúce počasie bude pokračovať aj v pondelok. Potom sa však príde zmena.

Podľa portálu iMeteo.sk v sobotu na našom území udrelo 2 655 bleskov. Búrky sa vyskytovali aj u našich susedov v Česku, kde spôsobili výrazné škody. Supercela zasiahla najmä oblasť Hradce Králové. Aj na Slovensku vyčíňal živel počas soboty v mestskej časti Partizánskeho – Návojovciach. Voda zaplavila pivnice a dvory rodinných domov.

Počasie v pondelok bude veľmi teplé, no popoludní sa môžu objaviť prvé búrky. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať od 23 °C do 28 °C, na Orave a pod Tatrami ojedinele chladnejšie. Teplo bude aj na horách, kde teploty dosiahnu 13 °C. Ojedinele sa môžu objaviť aj búrky.

Po horúcom pondelku príde však zvrat. Od utorka sa bude cez našu oblasť bude presúvať zvlnený studený front, ktorý prinesie ochladenie a búrky. V utorok teploty vystúpia len do 23 °C. Počas zvyšných dní budú teploty klesať. V stredu sa ochladí na 13 °C až 18 °C, ostatné dni sa teploty budú pohybovať okolo 20 °C.

(iMeteo.sk, shmú)


Ďalšie články