Byty v novostavbách sa predávajú za šialené ceny, z ktorých sa zatočí hlava

Výhľad z Trnavského mýta na Račianske mýto a Pražskú ulicu Výhľad z Trnavského mýta na Račianske mýto a Pražskú ulicu. Foto: TASR - Michal Svítok

BRATISLAVA – V Bratislave sa predáva aj niekoľko luxusných bytov v novostavbách, kde cena závisí od veľkosti, počtu izieb a, prirodzene, aj od lokality. Čím bližšie sa nehnuteľnosť nachádza k Bratislavskému hradu alebo Slavínu, tým viac stúpa cena.

Priamo pod hradom vyrastá nová luxusná štvrť Vydrica, ktorá ponúka byty aj pre náročnejších klientov. Pomer ceny a lokality je v tomto prípade, kde je hlučnosť a časté dopravné zápchy, na zamyslenie. Momentálne je v štádiu predaja päť bytových domov.

V objekte s označením V4 je stále dostupný najdrahší byt zo súčasnej ponuky Vydrice. Byt je situovaný na najvyššom šiestom poschodí, kde nového majiteľa čaká okrem výhľadu aj zaujímavá výbava.

Celková výmera štvorizbového bytu je 177,26 m2, z toho 156,63 m2 tvorí interiér a zvyšok vonkajšia lodžia. K dispozícii sú tri kúpeľne, každá izba má vlastný šatník. Obývacia izba má rozlohu 41,33 m2, kde je k dispozícii aj krb. Zaujímavá výbava je zhodnotená „mastnou“ cenou 2 198 250 eur.

Na výnimočnej adrese sú, samozrejme, aj menšie a relatívne lacnejšie byty, kde treba rátať s nepomerom medzi veľkosťou a cenou. Jednoizbový byt s výmerou 23,90 m2 za 225 750 eur s bežnou výbavou je prehnane vysoká cena.

Komfortnejšie a tichšie bývanie ponúka Mestská vila Gledíčia v blízkosti Slavína. Momentálne ide o jeden z najdrahších bytov z ponuky novostavieb v Bratislave, získaných od investora. Cenou 2 385 000 eur dokáže konkurovať aj okolitým vilám.

Riešenie stavby je navrhnuté tak, že na poschodí sa nachádzajú maximálne iba dva byty. Na vrchnom piatom a šiestom poschodí je umiestnený najdrahší štvorizbový byt s celkovou plochou 269 m2, ktorý je voľný.

Dve izby sú v spodnej časti, na vrchnom poschodí sa nachádzajú ďalšie dve izby. Interiér bytu predstavuje 164 m2, exteriér pokrýva balkón, rozsiahla terasa a predzáhradka. K dispozícii sú dve kúpeľne, záchody s jednou ich spoločnou miestnosťou a dve parkovacie miesta.

Susedom milionárov môže byť aj menej solventný majiteľ bytu, s celkovou veľkosťou 68,90 m2 za 694-tisíc eur. Do výbavy dvojizbového bytu patrí jedno parkovacie miesto, predzáhradka a balkón s veľkosťou 8 m2.


Ďalšie články