Apple prišiel s novinkou. Okuliare na virtuálnu realitu môžete ovládať gestami, pohľadom či hlasom

Vision Pro Okuliare Vision Pro. Foto: Apple

Spoločnosť Apple prišla s novinkou. Ponúka okuliare pre rozšírenú a virtuálnu realitu Vision Pro. Ako informuje portál Echo 24, na americký trh ich uviedli koncom minulého týždňa. Cenu nových okuliarov stanovil výrobca na 3 499 dolárov, čo je v prepočte necelých 3 260 eur.

Ako uvádza Echo 24, častou témou medzi záujemcami o Vision Pro je ich vysoká cena. Najdrahšími komponentami majú byť kamera, sústava senzorov, špeciálne čipy a ťažko vyrobiteľné displeje. „Analytici, ktorí Vision Pro vyskúšali, tvrdia, že by sa zariadenie mohlo stať hrozbou takmer pre každú veľkú dvojrozmernú obrazovku,“ uvádza portál.

Okuliare je možné ovládať rukami, pohľadom aj hlasom. Používatelia v recenziách okrem iného vytýkajú aj to, že sú ťažké, veľké, majú úzky zorný uhol a je potrebné ich často nabíjať.

Sociálne siete zaplavilo množstvo videí, ktoré používateľov Vision Pro zachytávajú v

It's only been 2 days since Apple launched Vision Pro, and people are going crazy over it.

Here are 10 examples of people taking it too far:

1. Vision Pro in the Restroom
pic.twitter.com/lwfTTsbyw3

— Roni Rahman (@heyronir) February 5, 2024

Firma uviedla, že pre zariadenie bolo vyvinutých a je dostupných viac ako 600 aplikácií a hier. Podľa portálu Echo 24 zatiaľ nevytvorili aplikácie spoločnosti Netflix ani Spotify. Agentúra Bloomberg uviedla, že aplikáciu pre Vision Pro nepripravuje ani spoločnosť YouTube. Naopak, na aplikácii so spoločnosťou Apple spolupracovala filmová a zábavná spoločnosť Walt Disney.

„Keď sme to videli, bolo nám jasné, že je to nové plátno, na ktorom môžeme rozprávať príbehy spôsobom, aký tu ešte nebol,“ hovorí technologický riaditeľ společnosti Disney Entertainment Aaron LaBerge. Používatelia si tak môžu pozrieť napríklad 42 filmov spoločnosti Disney v trojrozmernom formáte.

Okuliare sú zatiaľ dostupné len na americkom trhu. Podľa reportéra Marka Gurmana z agentúry Bloomberg vyjednáva spoločnosť Apple s Veľkou Britániou a Kanadou, kde by sa mal produkt dostať do konca roka. Neskôr chce Apple rozšíriť produkt aj do zvyšku Európy či Ázie.

(echo 24, mas)


Ďalšie články