To naozaj? „Kráľ" Kližan hlási veľký comeback

7186596499656090570 Petržalčan Martin Kližan ohlásil návrat na tenisové kurty. Foto: tenisovýsvet.sk.

BRATISLAVA – Tridsaťštyriročný Martin Kližan ohlásil návrat na súťažné tenisové dvorce. Bratislavský rodák zatiaľ naposledy súťažil v júni 2021, keď nepochodil v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone.

„Kráľ je späť! Vidíme sa na okruhu v roku 2024,“ uviedol Kližan na Instagrame k fotografii z letiska pred cestou do USA. Neskôr doplnil aj ďalšie fotografie z Floridy z prostredia IMG Academy. Na jednej z nich bol so svojím niekdajším koučom – Čechom Martinom Dammom.

Martin Kližan odohral doteraz posledný zápas proti Čechovi Zdeňkovi Kolářovi, ktorému podľahol 1:6, 2:6. Grandslamovým maximom Slováka je 4. kolo z US Open v roku 2012. Na hlavnom okruhu získal celkovo šesť singlových titulov a ďalšie štyri zaznamenal vo štvorhre. V rebríčku ATP bol najvyššie na 24. pozícii, a to v apríli 2015. Bol tiež členom slovenskej reprezentácie v Davisovom pohári.

Vlani tiež Kližan neúspešne kandidoval na post prezidenta Slovenského tenisového zväzu (STZ), vo voľbách prehral s Miloslavom Mečířom.

(sita)


Ďalšie články