Hokejový klub Slovan Bratislava by mal prevziať známy domáci investor

HC Slovan Bratislava HC Slovan Bratislava. Foto: Pavol Zachar/TASR

BRATISLAVA – Po smrti Rudolfa Hrubého, ktorý bol väčšinovým akcionárom klubu HC Slovan Bratislava, zostala budúcnosť klubu otázna. Zdá sa, že jeho dediči nemajú o klub taký záujem, ako mal on. Klub by mal preto prevziať známy investor.

V decembri minulého roka otriasla správa o úmrtí Rudolfa Hrubého nielen biznisovým svetom, ale aj tým športovým. Rudolf Hrubý bol spolumajiteľom spoločnosti Eset a vlastnil väčšinový podiel v bratislavskom Slovane. Patril aj medzi najbohatších Slovákov.

Hrubý klub prevzal od bývalého majiteľa Juraja Širokého. Po smrti však rodina Hrubých začala s predajom 57-percentného väčšinového podielu v bratislavskom tíme. Ako uvádza Denník E, majiteľom klubu by sa mala stať developerská firma J&T Real Estate (JTRE).

„Viaceré od seba nezávislé zdroje blízke daným rokovaniam Denníku E potvrdili, že pozície Hrubých v klube chce prevziať developerská firma J&T Real Estate (JTRE) bývalého partnera investičnej skupiny J&T Petra Korbačku, ktorý s ňou naďalej úzko spolupracuje pri financovaní svojho realitného biznisu,” uviedol denník.

Zvyšný podiel vlastnia Pavol Hofstädter (29 percent) a Eduard Jánošík (14 percent).

(Denník E)


Ďalšie články