Petržalka prináša novinku, denný tábor Summer Hero Camp, kde deti čaká aj vynovený bazén

tabor 3 Summer Hero Camp sa otvára počas letných prázdnin prvýkrát. Foto: MČ Petržalka

BRATISLAVA – Potrebu motivovať deti k užitočnej činnosti počas letných prázdnin si uvedomuje aj mestská časť Petržalka. Preto sa rozhodla zorganizovať pilotný projekt zážitkového denného tábora Summer Hero Camp pre deti bez ohľadu na miesto bydliska vo veku od 6 do 13 rokov.

Po úspešnom jarnom plaveckom tábore Aqua Hero Camp prináša petržalská samospráva multišportový letný tábor, kde okrem veselých zážitkov získavajú deti aj nové priateľstvá a zručnosti.

Výhodou Summer Hero Camp môže byť, že všetky aktivity budú prebiehať v areáli petržalskej Základnej školy Pankúchova, kde okrem ihrísk čaká malých šampiónov aj zrekonštruovaný vnútorný bazén.

Počas dňa budú deti v rukách skúsených a kvalifikovaných trénerov ako aj animátorov, ktorí majú za sebou dlhoročné skúsenosti v táboroch.

Z rozsiahlej ponuky je možné si vybrať z viacerých športových disciplín ako futbal, basketbal, plávanie, in-line korčuľovanie a tanec. 

Program bude zameraný predovšetkým na doobedňajšie tréningy športovej aktivity, ktorú deti preferujú počas týždňa. Okrem pohyblivej časti budú pokračovať rôzne kreatívno-zábavné súťaže a spoločenské hry. 

V poobedňajších hodinách budú prebiehať workshopy, ktorých zameranie si deti vyberú deň vopred. Vďaka nim tak môžu na jeden deň vyskúšať a spoznať aj iné aktivity, medzi ktoré patrí americký futbal, nerf súboj, rôzne druhy tancov či kreatívne dielne.

Medzi hlavné športové aktivity bude patriť aj basketbal. Foto: MČ Petržalka

Letný tábor bude prebiehať počas júla a augusta v týždňových turnusoch od pondelka do piatka, celkovo pôjde o osem turnusov.

Okrem termínu je pre rodičov dôležitá aj cena, ktorá sa počas rokov vo všeobecnosti neustále zvyšuje do neúnosných súm. Týždenný päťdňový turnus vyjde na 161 eur, zahŕňa celodennú stravu v podobe desiaty, obeda a olovrantu, vrátane pitného režimu. V cene tábora je aj uvítací balíček, obsahujúci tričko, šiltovku alebo športovú fľašu.

Prihlásiť sa na jednu alebo aj viac športových disciplín je možné online na webe, kde si záujemca vyberie konkrétny turnus a hlavnú športovú disciplínu.

Organizátor odporúča rodičom uzavrieť aj poistenie storno poplatkov. „Stáva sa, že dieťa ochorie a tábora sa nemôže na poslednú chvíľu zúčastniť. Ako máme uvedené aj v našich všeobecných zmluvných podmienkach, stornovanie tábora neskôr, ako týždeň pred nástupom, už podlieha stopercentnému stornu,“ zdôraznila koordinátorka športových podujatí Mestského úradu Petržalka Mária Faktorová. Bez poistenia je rodičovi kompenzovaná iba cena za stravu.


Ďalšie články