Poznáme najobľúbenejšie reštaurácie Bratislavy. Určili ich zákazníci kuriérnej služby

IMG_20240411_160427 Dušan Takáč z Bagetky na Račku, ktorá tiež patrí k oceneným prevádzkam. Foto: Ján Vida

BRATISLAVA – Výročné ocenenie Wolt Awards 2024 je vhodnou príležitosťou, ako môžu zákazníci oceniť prevádzky na celom Slovensku, ktoré sú súčasťou donáškovej služby. Počas tretieho ročníka si ocenenie prevzalo 21 prevádzok, prvýkrát na slávnostnej ceremónii. 

Záštitu nad slávnostným podujatím prevzal veľvyslanec Fínska pre Českú a Slovenskú republiku, Pasi Tuominen, ktorý sa oceňovania aj osobne zúčastnil, keďže spoločnosť Wolt pochádza z krajiny tisícich jazier.

Oceňovanie Wolt Awards sa udeľuje na základe spokojnosti zákazníkov. Víťazné reštaurácie predstavujú podľa hodnotenia to najlepšie zo západoslovenského, stredoslovenského a východoslovenského regiónu.

„Systém hodnotenia Wolt Awards zohľadňuje priemerné ročné hodnotenie od zákazníkov. Pre zahrnutie do hodnotenia musela každá prevádzka získať minimálne 200 hodnotení za rok od zákazníkov. Na podujatí sme ocenili sedem prevádzok s najvyšším hodnotením, maximálne hodnotenie je 10,“ informovala Štandard Bratislava Communications Manager Wolt Jana Jarošová.

K najlepším reštauráciám na západnom Slovensku podľa hodnotenia zákazníkov patria najmä prevádzky z Bratislavy, ktoré si odniesli až šesť cien v tejto kategórii.

Medzi ocenenými sa ocitla známa Bagetka na Račku, ktorá si svojich spokojných zákazníkov udržiava už 23 rokov.

„Výlučne sa zameriavame iba na obložené bagety, ktorých ponúkame 40 druhov. Denne dostávame stovky objednávok,“ povedal pre Štandard Bratislava majiteľ Bagetka na Račku Dušan Takáč.

Ďalšia ocenená bratislavská reštaurácia je Ako Doma, ktorú si obľúbili gurmáni, ktorí vyhľadávajú domácu kuchyňu.

Medzi ocenenými sa nachádza pestrá ponuka zahraničných chutí, ktorú reprezentujú MumBhai Central Indian, PAPAYA Staré Mesto či Mac&Cheese by Paris Café.

Svoje zastúpenie v tejto kategórii majú aj dve vegánske reštaurácie Balans Bistro a úspešný podnik z Trnavy Forky’s patriaci do známej siete reštaurácií a bistier, ktoré sa postupne snažia meniť v spoločnosti pohľad na vegánske stravovanie.

Na Slovensku začal Wolt pôsobiť od septembra v roku 2019 v Bratislave. Postupne sa rozšíril a v súčasnosti pôsobí vo viac ako 70 slovenských mestách.


Ďalšie články