Na Mlynských nivách začínajú s výstavbou 19-poschodového rezidenčného domu

homepage-domov-5 Rezidenčný dom Millhaus. Ilustračný obrázok: millhaus.sk

BRATISLAVA – V lokalite Mlynské nivy štartuje výstavba rezidenčného domu Millhaus. Projekt prinesie na devätnástich podlažiach 151 bytových a ubytovacích jednotiek, ktoré doplnia obchodné priestory v parteri.

Rezidenti budú mať k dispozícii takmer 140 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach. Súčasťou budú aj oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku a detské ihrisko. Informovala o tom komunikačná špecialistka developerskej spoločnosti Immocap Karolína Hovorka Púllová.

Rezidenčný dom budujú v susedstve novej kancelárskej budovy The Mill. Podľa developera doplní zónu, ktorá bude srdcom plánovaného „15-minútového mesta“. „Tento koncept umožňuje obyvateľom navštíviť do 15 minút pešo alebo na bicykli základnú občiansku vybavenosť – školy, škôlky, obchody, služby alebo prácu,“ konkretizovala Hovorka Púllová.

Koncept takéhoto mesta oficiálne predstavil Metropolitný inštitút Bratislavy v roku 2023, spomínaný dom je jedným z prvých na danej adrese. Projekt získal právoplatné stavebné povolenie a nachádza sa v prvej fáze predaja. Jeho dokončenie je naplánované na rok 2026.

Immocap pôsobí na slovenskom developerskom trhu 27 rokov, sústreďuje sa najmä na Bratislavu. Spoluvlastníkom projektu Millhaus je spoločnosť Wood Real Estate. V minulosti už obe spoločnosti spolupracovali aj na projekte kancelárskej budovy pri bratislavskej Kuchajde.

(sita)


Ďalšie články