Vo veku 59 rokov zomrel zakladateľ svetoznámej slovenskej značky alkoholu

uprimnu sustrast_bratislavsky Foto: Štandard

BRATISLAVA – Vo veku 59 rokov zomrel zakladateľ svetoznámej slovenskej značky alkoholu Ján Semaňák.

„Tatratea poznajú vo viacerých kútoch sveta práve vďake jeho tvrdej práci, húževnatosti a predovšetkým vďaka jeho otvorenej mysli. Za svoj život vybudoval značku Tatratea na svetovú úroveň a produkt získal obrovské množstvo ocenení za dizajn a chuť,“ uviedla spoločnosť Karloff, ktorá o jeho úmrtí informovala.

„S veľkým zármutkom v srdci oznamujeme, že v utorok 17. 1. 2024 nás náhle, nečakane a priskoro opustil zakladateľ našich spoločností Karloff a Tatranská likérka,“ napísala spoločnosť, ktorá mu vďačí za vybudovanie značky svetových rozmerov.

Ján Semaňák. Foto: Karloff

Ján Semaňák sa narodil 25. mája 1964 v Kežmarku. Mal osem súrodencov. Vyštudoval Strojnícku fakultu na Technickej univerzite v Košiciach, po škole pracoval v manažérskych pozíciách a neskôr podnikal vo viacerých odvetviach. V roku 2002 založil spoločnosť Karloff, ktorú už počas života prenechal svojim deťom. V roku 1986 sa oženil s manželkou Máriou. Mal 3 deti – dcéru Stellu, synov Erika a Leonarda.

„Obnovil slovenskú tradíciu, ktorá na dlhé roky upadla do pozadia a vybudoval vďaka nej jeden z najúspešnejších slovenských podnikov. Žil svoj život naplno, vždy bol veľkorysý, kreatívny a starostlivý. Ako sám hovoril, vždy ho vopred hnala túžba zanechať za sebou niečo špeciálne, niečo jedinečné… čo sa mu určite podarilo,“ dodala spoločnosť.

(Karloff)


Ďalšie články