Premiér Robert Fico si kúpil byt v bratislavskom Starom Meste

Premiér Fico a jeho nový byt Premier Robert Fico a Sokolská residence. FOTO: TASR/sokolska.sk Koláž: redakcia

BRATISLAVA – Po dlhých rokoch strávených kade-tade môže premiér Robert Fico konečne spať vo svojom. Od svojho straníckeho kolegu Dušana Muňka si koncom roka kúpil byt, v ktorom bol niekoľko rokov v prenájme.

V byte svojho straníckeho kolegu Dušana Muňka (Smer-SSD) býval premiér Fico od začiatku roku 2021. Muňko mu poskytol strechu nad hlavou po tom, čo strávil dlhé roky v podnájme v neslávne známom komplexe Bonaparte, či v hoteli Hilton a kaštieli vo Vinosadoch, o ktorých sa písalo vo viacerých médiách.

Nový premiérov byt je situovaný na najvyššom 5. poschodí luxusnej rezidencie z dielne developerskej spoločnosti ITB Development, za ktorou stoja v Bratislave známi architekti Šebo a Lichý. Ako na svojej webovej stránke priznali, najťažšou úlohou pre nich bolo zasadiť objekt rezidencie do okolitého prostredia. Lokalita v oblasti kalvárie je totiž typická vilovou zástavbou. Výsledná podoba rezidencie získala pozitívne ohlasy nielen od obyvateľov, ale predovšetkým odbornej verejnosti.  

Byt má, podľa dostupných informácii z portálu nehnutelnosti.sk, rozlohu viac ako 80 štvorcových metrov a zaujímavým ho robí najmä terasa, s rozlohou približne 130 štvorcových metrov, z ktorej je dokonalý výhľad na celé Staré Mesto.

Byty v rezidencii majú výbornú dispozíciu a vysoký štandard povrchov a zariadenia. Vysoké hliníkové trojsklené okná bez parapetných dosiek zabezpečujú priestoru dostatočné preslnenie. Podľa informácii by byty na najvyšších podlažiach mali mať umiestnené aj krby.  

Dušan Muňko byt kúpil pred parlamentnými voľbami v roku 2020. Podľa vyjadrenia pre denník Sme zaň zaplatil približne 600-tisíc eur. Koľko za byt Dušanovi Muňkovi zaplatil premiér Robert Fico, ani on, ani strana Smer-SSD do dnešného dňa nezverejnila.


Ďalšie články