Jeden z rozhodujúcich duelov odohrajú Slováci nečakane v Luxembursku

SLOVENSKO – Veľmi dôležitý zápas kvalifikácie na budúcoročné Majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku odohrajú slovenskí „sokoli“ nečakane na pôde čierneho koňa skupiny J Luxemburska.

Situácia v našej kvalifikačnej skupine je pomerne dramatická. Slováci sa síce dlho držia na druhej priečke a nahrali trinásť bodov, na päty im však dýcha veľké prekvapenie kvalifikácie z Luxemburska s jedenástimi bodmi. Stále nie beznádejných deväť získala štvrtá Bosna a Hercegovina. Vabank na konci zápasu s Luxemburskom hral Island a Luxemburčania z brejku netrafili opustenú domácu bránu. Tým by sa Slovákom bola situácia ešte viac skomplikovala, pretože bodovo by na tom teraz boli rovnako ako ich najbližší súper.

Matematika je jasná: ak Luxembursko vyhrá, preskočí nás v tabuľke a po už istom postupujúcom Portugalsku sa ocitne na druhom postupovom mieste. Následne nás čakajú duely v Bosne a doma s Islandom. „Každý z nás pozná situáciu v tabuľke. Vieme, že nás čaká veľmi ťažký a možno kľúčový zápas. Verím, že nadviažeme na posledné výkony. Luxembursko mnohí podceňovali, ale je to kandidát na postup zo skupiny a spravilo veľký progres. Pozeráme sa však na seba a na náš výkon,“ uviedol 36-ročný obranca berlínskej Herthy Peter Pekarík.

„Už v Trnave ukázali, že chcú hrať rýchly a kombinačný futbal. Majú veľmi dobre poskladané mužstvo, rýchlostné a fyzicky dobre pripravené typy hráčov. Nebudú len brániť a vyrážať do rýchlych kontier, ale snažiť sa hrať futbal,“ avizuje skúsený bek. „Naši chlapci sú síce favoritmi, ale Luxembursko je nepríjemný súper. Verím, že sa Slovensku na novom štadióne podarí vyhrať a získa veľmi dôležité tri body,“ nechal sa počuť bývalý reprezentačný stopér Ján Ďurica.

„Bolo by určite skvelé, keby sme dosiahli pekný výsledok, ale pre mňa bude najkrajším výsledkom víťazstvo. Či už to bude 1:0 alebo nejaký vyšší rozdiel, to je úplne jedno, pretože dôležité sú pre nás práve tie tri body,“ uviedol reprezentačný útočník Ivan Schranz.

Luxembursko a Slovensko vybehnú na trávnik Stade de Luxembourg s kapacitou 9 385 miest v pondelok o 20:45. Duel budú pískať španielski arbitri.

(sport.sk)


Ďalšie články