Pivo na Ivana Kmotríka: V šlágri belasí hostia lídra z Trenčína

BRATISLAVA – Šláger desiateho kola Niké ligy sa bude hrať na bratislavskom Tehelnom poli. Obhajca titulu ŠK Slovan Bratislava privíta lídra súťaže z Trenčína.

Ani nie 72 hodín od dôležitého víťazstva Slovana v skupine A Európskej konferenčnej ligy v Ľubľane čaká úradujúceho slovenského šampióna ďalší dôležitý zápas, tentoraz v rámci domácej Niké ligy. Na celom štadióne sa bude zadarmo rozdávať pivo. Stane sa tak z iniciatívy generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml. a na jeho účet. A to ako poďakovanie za podporu fanúšikov belasých v Ľubľane. Viac než 1 200 z nich meralo dlhú cestu a bolo doslova dvanástym hráčom víťaza dôležitého merania síl.

Generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. v Ľubľane zaregistroval skandovanie fanúšikov „Ivan platí pivo“, a preto zo svojej pozície promptne zareagoval. „Na nedeľnom domácom zápase s AS Trenčín je teda pivo na mňa. Aspoň takouto formou sa vám odvďačím za včerajší výjazd, ktorý sa zapíše do belasej histórie,“ nechal sa počuť Ivan Kmotrík. Trenčín doposiaľ nahral 22 bodov a v deviatich kolách prehral jediný raz – v treťom kole vysoko 2:5 v Žiline. Naposledy zdolal veľmi nebezpečnú banskobystrickú Duklu tesne 1:0.

Ako bolo spomenuté, Slovan počas týždňa cestoval do Slovinska. Po víťazstve 2:1 nad Klaksvíkom z Faerských ostrovov tam zdolal domácu Olimpiju Ľubľana gólom Čavriča z pokutového kopu, pričom ďalšie veľké príležitosti a penaltu (Vlado Weiss) nepremenil. Vedie svoju skupinu a pred repre prestávkou by sa rád priblížil aj k čelu tabuľky Niké ligy. Na Trenčín teraz stráca päť bodov, no má ešte zápas k dobru a v nadchádzajúcom dueli je veľkým favoritom. Majster privíta doterajšie prekvapenie ročníka z Považia v nedeľu o 18:00.

(skslovan.com, nikeliga.sk)


Ďalšie články