Dravá mladosť aj reprezentanti – Slovan po Európe vyzve Žilinu

BRATISLAVA – V nedeľnej dohrávke ôsmeho kola Niké ligy hostí majstrovský ŠK Slovan Bratislava celok MŠK Žilina. Belasí majú v nohách ťažký duel Konferenčnej ligy, v ktorom však zaknihovali cenné víťazstvo.

Vo štvrtok Slovan otočil duel s tímom z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík a po výsledku 2:1 má na konte prvé víťazstvo v skupinovej fáze aktuálneho ročníka Európskej konferenčnej ligy. Na Tehelnom poli privíta momentálne druhý tím ligovej tabuľky zo Žiliny. Zaujímavosťou je, že najúspešnejší slovenský klub bude hostiť druhý najúspešnejší klub novodobej histórie nášho futbalu. V posledných desiatich vzájomných dueloch tímov padlo 40 gólov, čiže priemerne štyri na jedno stretnutie.

„Najmä za stavu 0:1 nás ľudia s Klaksvíkom veľmi podporili, za čo im ďakujem. Veríme, že budú chodiť aj na ligu, aj tam veľmi potrebujeme ich podporu. Tento rok to vôbec nebude jednoduché. Čaká nás Žilina, ďalší kvalitný súper. Víťazstvo zo štvrtka však bolo pre nás naozaj veľmi dôležité,“ uviedol strelec gólu Klaksvíku Vladimír Weiss ml.

Žilina bola do uplynulého víkendu lídrom Niké ligy, o prvenstvo prišla po domácej prehre 1:4 s Banskou Bystricou. „Šošoni“ sú so 17-timi gólmi najproduktívnejší v súťaži. Na jar s nimi Slovan doma po takmer šiestich rokoch prehral (0:1). Na oboch stranách pôsobia talentovaní futbalisti, no i takí, ktorí sa vrátili zo zahraničia a majú za sebou reprezentačnú kariéru. Do kádra Žiliny tesne pred uzavretím transferového okna prišiel napríklad Tomáš Hubočan.

„Bude to náročné, lebo ideme na pôdu majstra, veľmi skúseného tímu. Aj keď má svoje problémy – ako herné, tak fanúšikovské, ktoré ho môžu ovplyvňovať. Na Slovane musíte prečkať nejaké šance domácich, trafiť sa do zostavy a hráči do svojho maximálneho výkonu. No chceme vyhrať, tak by to malo byť vždy. Timo Jambor už proti Bystrici nastúpil na časť stretnutia a naplno trénuje. Tomáš Hubočan je v štvrtom týždni plného tréningu, tam je to otázne, no môžeme ho využiť. Ide najmä o to, aby sa on cítil pripravený a bolo to jeho rozhodnutie,“ informoval lodivod hostí Jaroslav Hynek. Slovan privíta Žilinu v nedeľu o 17:30.

(skslovan.com, mskzilina.sk)


Ďalšie články