Slovan otočil s Klaksvíkom, ale opäť to bola dráma

BRATISLAVA – V úvodnom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy zdolal ŠK Slovan Bratislava na domácom Tehelnom poli pred krásnou návštevou celok z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík 2:1 (0:0). Slovan bol po väčšinu zápasu kvalitnejším tímom a diktoval hru.

V prvých minútach zakončovali Tolič a Lovat. Vo ôsmej minúte náročnú loptu na ľavej strane dobehol Čavrič a prihrával pred bránku, kde by bol do prázdnej dával Strelec, no pred ním ratoval jeden z obrancov. V jedenástej minúte prišiel nebezpečný pas hostí, ale Borjan vybehol a odkopol. Úvodných 15 minút patrilo domácim, ktorí držali loptu a určovali tempo.

Do prázdnej brány takmer zakončoval Strelec. Foto: sport.sk

Veľmi veľká šanca sa črtala v 21. minúte: Čavrič po centri sprava z niekoľkých metrov hlavičkoval úplne nad. V 29. minúte kolmica do 16-ky našla Toliča, ktorý dával spätnú prihrávku Čavričovi. Posledný menovaný bol znova kúsok pred bránou zblokovaný. K prvému polčasu nepridal hlavný rozhodca ani jednu minútu.

Hneď v 46. minúte Blackman našiel z pravej strany Čavriča, ktorý z prvej zle trafil loptu a nevyužil veľkú šancu. V 48. minúte z rohu odcentroval Frederiksberg. Prudká lopta sa krútila smerom do brány a Pavlović ju z pol metra doklepol do siete – 0:1. V 54. minúte Čavrič vyhral osobný súboj s posledným hráčom na pravom krídle a utiekol mu. Dobre nabehol Weiss a s prispením brániaceho Faerčana poslal loptu pod brvno – 1:1.

O rozhodujúci gól sa dokonalou hlavičkou postaral Alexandar Čavrič. Foto: sport.sk

V 74. minúte z pravej strany odcentroval Barseghjan a Čavrič presnou hlavičkou k vzdialenejšej žrdi strhol vedenie na stranu belasých – 2:1. V 77. minúte Klaksvík pritlačil a na päťke dostal loptu úplne voľný Petersen. 200-percentnú šancu Borjan zázračne chytil na čiare. V 83. minúte z diaľky pálil Barseghjan. Slovan mal viaceré náznaky príležitostí a nádejné útoky.

V 93. minúte napriek tomu mohli skórovať hostia; do veľkej šance v strede 16-ky sa dostal Andreasen. Potom spoluhráčom zavaril Borjan, ktorý išiel do centra ďaleko od brány a loptu nechytil. Ak by sa od hráča pred bránou nebola odrazila, bolo by zle. ŠK Slovan Bratislava vstúpil do skupinovej časti Konferenčnej ligy víťazstvom nad Klaksvíkom 2:1.

(onlajny.eu)


Ďalšie články