Slovan čaká prvý krok v skupinovej fáze Konferenčnej ligy

BRATISLAVA – ŠK Slovan Bratislava si po roku opäť zopakuje účasť v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Jeho úvodným súperom bude KÍ Klaksvík.

Belasí duelom s tímom z Faerských ostrovov otvoria účinkovanie v A-skupine Európskej konferenčnej ligy UEFA 2023/24. Najúspešnejší slovenský klub hral v skupinových fázach európskych pohárov päťkrát, ale úvodný zápas vyhral iba raz. Podarilo sa mu to v Európskej lige 2019/20, keď dvomi gólmi zo záveru zdolal turecký Besiktas Istanbul 4:2.

„Predovšetkým musíme premieňať šance, do ktorých sa určite dostaneme. V posledných zápasoch nám to vôbec nešlo. Koncovka môže byť rozhodujúca. Verím, že to zvládneme a tri body zostanú doma,“ povedal odchovanec a veľká nádej Nino Marcelli, ktorý si v 18-tich rokoch pripísal už aj štarty na európskej scéne.

KÍ Klaksvík je historicky prvý tím z Faerských ostrovov, ktorý bude hrať európsku skupinu. Klaksvík v kvalifikácii Ligy majstrov prešiel cez Ferencváros. V Budapešti vyhral hladko 3:0. Na penalty vyradil aj švédskeho majstra Häcken. Následne zviedol vyrovnané bitky s nórskym Molde a Šerifom Tiraspoľ, keď v oboch prípadoch prehral o jediný gól.

Najlepším strelcom Klaksvíku v predkolách bol Árni Frederiksberg, ktorý strelil šesť gólov a na ďalšie dva prihral. V lete 2020 belasí na pôde tohto súpera nemohli nastúpiť vzhľadom na okolnosti súvisiace s karanténou mužstva a prehrali kontumačne. Slovan privíta Klaksvík vo štvrtok od 21:00.

(skslovan.com)


Ďalšie články