Slovanu začína na Žitnom ostrove poriadna šichta

BRATISLAVA – V siedmom kole Niké ligy privíta FC DAC 1904 Dunajská streda úradujúceho majstra a účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava. Domáci v novej sezóne zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

Belasí sa počas týždňa predstavili vo Svätom Jure, kde odohrali zápas druhého kola Slovnaft Cupu. Po „povinnom“ víťazstve 7:0 postúpili ďalej. „Dosiahli sme povinné pohárové víťazstvo. Bral som to predovšetkým ako dobrý tréning, aj keď cez prestávku bolo potrebné zvýšiť hlas, pretože nie všetci sme behali tak, ako by sme mali. Druhý polčas bol z našej strany lepší. Mali sme piatich reprezentantov a troch zranených hráčov, dohrávali sme aj s mladými futbalistami z juniorky,“ zrekapituloval tréner Vlado Weiss.

Majstra a slovenského pohárového zástupcu čaká od zajtra nabitý program. „Od nedele v rozmedzí desiatich dní hráme štyri zápasy, no chceli sme to a máme to. Musíme dobre a rozumne trénovať a ísť od zápasu k zápasu. Verím, že v priebehu týždňa sa dá dokopy aj Vlado (Vladimír Weiss ml.) a bude k dispozícii. Trénuje totiž s tímom, aj keď ešte nie v plnej záťaži,“ informoval lodivod ŠK.

„Teším sa z Richarda Križana, čaká na svoju šancu a tvrdo pracuje. Góly by však mali dávať aj iní, ktorí sú vpredu. Som rád, že Rišo dal tri, rovnako sa presadili Dávid Strelec, či Malik Abubakari, no od viacerých hráčov som najmä v prvom polčase očakával väčšiu aktivitu.“

Novou tvárou Dunajskej Stredy je útočník Fernand Goure, ktorý vníma význam zápasu proti Slovanu. „Každý futbalista chce hrať podobné derby zápasy. Veľa sa o tomto súboji hovorí. Chcem si najmä užiť pekné chvíle a samozrejme bolo by skvelé streliť Slovanu gól. V šatni sa veľa rozpráva o dôležitosti tohto stretnutia. Dúfam, že tri body zostanú doma,“ povedal. Žitný ostrov zažije duel Dunajskej Stredy a bratislavského Slovana v nedeľu od 17:30.

(skslovan.com, dac1904.sk)


Ďalšie články