Dráma na Tehelnom poli. Slovan otočil zápas s Podbrezovou až v nadstavenom čase

Slovan Bratislava zvíťazil nad Podbrezovou. FOTO: FB FK Železiarne.

PODBREZOVÁ – ŠK Slovan Bratislava dokázal po pohárovom zápase na Cypre zmobilizovať sily. V nedeľnej dohrávke šiesteho kola Niké ligy zdolal celok Železiarní Podbrezová na Tehelnom poli po veľkej dráme 3:2 (1:0).

V siedmej minúte Vojtkov center odvrátil Ludha. Následne sa dostal k hlavičke v dobrej pozícii Bajrič, no z malého vápna poslal loptu nad. V 8. minúte Podbrezová rýchlo zaútočila. Akciu ťahal Kováčik a na pravej strane si vybral Galčíka, ktorý zakončil cez Vojtka so Savvidisom. Strelecký pokus hráča hostí musel kryť Borjan.

V 22. minúte zvládol Barseghjan ťažký súboj s Grešákom. Narazil si loptu s Pauschekom a z hranice pokutového územia ľavačkou krížne vystrelil do pravej hornej časti Ludhovej brány. Brankár železiarní bol bez šance – 1:0. V 32. minúte mal príležitosť Galčík, no veľmi dobre zakročil Savvidis. Slovan viedol po polčase nad mužstvom z Horehronia 1:0.

V 46. minúte odvrátil prudký pas Podbrezovej na malé vápno spred bránkovej čiary Kašia. Kováčik hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti, no Borjan vyrazil a chytil tak čistý gól. V 59. minúte išli belasí do brejku. Čavrič to vzal na seba, vošiel s loptou do pokutového územia, no jeho strela skončila na dobre postavenom Bartošovi. V 74. minúte bol Strelec sám pred Ludhom, ale gólman Podbrezovej mu nedovolil skórovať.

V 75. minúte Barseghjanovi vyšla kľučka a nebezpečne vypálil. Svoj tím však opäť podržal Ludha. V 78. minúte Slovan prepadol v strede poľa. Kováčik prudkou kolmicou prihral Assinorovi v pokutovom území, ktorý si prvým dotykom loptu spracoval do pohybu a druhým krížnou strelou rozvlnil sieť za Borjanom – 1:1.

V 87. minúte Kováčik centroval od pravej postrannej čiary. Hlavičkoval Bartoš a lopta sa od trávnika odrazila pod brvno – 1:2. V druhej nadstavenej minúte zahral štandardku ďaleko od brány Lovat. Posielal to do ohňa, kde najvyššie vyskočil Kašia a trafil pravú časť brány – 2:2. Vo štvrtej nadstavenej minúte Barseghjan po nakopnutej lopte Bajriča vyhral hlavičkový súboj s Grešákom, obišiel aj Ludhu a zakončil do prázdnej brány. Slovan Bratislava tak zdrvujúcim finišom obral o body Podbrezovú a zvíťazil v pomere 3:2.

(onlajny.eu)


Ďalšie články