Bratislavská krajská polícia zaznamenala zvýšený počet krádeží bicyklov

Jeden zo zaistených bicyklov. Jeden zo zaistených bicyklov. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraqj/Facebook

BRATISLAVA – Bratislavská krajská polícia zaznamenala zvýšený počet krádeží bicyklov. Ide predovšetkým o krádeže v bytových domoch zo spoločných priestorov a kobiek.

K odhaleným zlodejom patrí aj 40-ročný Martin V. z Bratislavy, ktorého polícia obvinila z úmyselného prečinu krádeže. Muž údajne z bytového domu na Ulici Andreja Mráza v Bratislave odcudzil bicykel.

Informovala o tom hovorkyňa krajskej polície Jana Šimunková, s tým, že zároveň bol spracovaný podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie, ktorému v priebehu utorka (23. apríla) súd vyhovel.

„V tejto súvislosti vás vyzývame, aby ste si dôkladnejšie zabezpečovali svoje bicykle, prípadne iné veci v priestoroch bytového domu, ktoré zdieľate aj s inými osobami,“ pripomenula hovorkyňa.

„Taktiež nepodceňuje význam inštalácie kamerových systémov, prípadne GPS zariadení do bicyklov, ktoré mnohokrát významne napomohli k zisteniu totožnosti páchateľov. Zároveň si všímajte podozrivé osoby vo vašom okolí a v žiadnom prípade nevpúšťajte cudzích ľudí do bytových domov,“ doplnila Šimunková.

(tasr, FB/polícia, mas)


Ďalšie články