Ste pri peniazoch? Ponúkame tip na romantickú večeru v Bratislave

V reštaurácii Ufo si užijete úžasný výhľad aj mimoridne jedlo Foto Z reštaurácie UFO na moste SNP je úžasný výhľad na celé mesto, Foto: UFO restaurant

BRATISLAVA – Podobnú otázku si kladú nielen zamilovaní, ale aj manželia či partneri na výročie ich vzťahu. Podstatná je nielen vaša sviatočná nálada, ale aj umiestnenie a exkluzivita podniku, v ktorom získate spomienky na večer, čo skutočne stál za to.

UFO, Most SNP

Odišli by ste z Paríža bez návštevy Eiffelovky či z Dubaja bez návštevy Burdž Chalífa? Nie. V Bratislave môžete svoju polovičku pozvať do luxusnej reštaurácie „UFO“. Je na vrchole 95 metrov vysokej veže mosta SNP. V ľavom pilieri mosta je výťah, ktorý vás vyvezie do luxusnej kaviarne a reštaurácie s úžasným výhľadom. A, samozrejme, s originálnym, gurmánskym jedálnym lístkom.

Ideálny čas na návštevu je pred západom slnka, aby ste si mohli pohľad na Bratislavu vychutnať cez deň, ale aj v svetle lámp. Vyhliadková plošina a bar sú otvorené denne od 10:00 do 23:00, reštaurácia denne od 12:00 do 23:00.

Osobným tipom na menu, ktorým partnera zaujmete, je: Ustrice s wasabi a zázvorom, polievka Tom Kha Goong a ako hlavné jedlo Hovädzí filet na zeleri a horčici s hľuzovkou. Ak ste pri pohľade na pokojne tečúci Dunaj dostali chuť na ryby, máte šťastie. Pohotový šéfkuchár Jozef Masarovič vám pripraví také rybie špeciality ako jesetera, sivoňa či morského čerta. 

Reštaurácia Veža, Kamzík

Chcete si vychutnať posedenie v otočnej reštaurácii s dokonalým 360-stupňovým pohľadom na Bratislavu a jej zelené okolie? V Bratislave máte len jedinú možnosť, na zalesnenom Kamzíku vo výške 101 metrov. Legendárna reštaurácia má úžasný panoramatický výhľad na lesy, vinice či zapadajúce slnko a nočné mesto.

Je romantickou predohrou k vyznaniu, ktoré možno počas večere a večera chystáte. Tú správnu atmosféru vám navodí spojenie známych jedál s netradičnými prílohami. V novom menu vo Veži nájdete unikátne jedlá z domácej a svetovej kuchyne.

Tipom na skvelé jedlo je: pomaly pečené jahňacie lýtko s polentou a konfitovaným cesnakom, a ako dezert skúste čokoládové parfait s višňami. Organickou súčasťou priestorov reštaurácie je aj galéria. Tá ponúka súčasným slovenským umelcom možnosť vystavovať ich diela priamo nad hlavným mestom. O rezerváciu sa starať príliš nemusíte, kapacita podniku je až 100 miest.

Da Andrea, Horský park

Bratislavčania, ktorí chodievali zamlada na prechádzky do Horského parku, si určite spomenú na existenciu Hotela Sureco. V areáli na Majakovského ul. č. 9 má dnes sídlo nová luxusná reštaurácia Da Andrea. Jej majiteľom je šéfkuchár Andrea Ena zo Sardínie. Ten istý muž, čo od roku 2017 vlastní a prevádzkuje aj vychytený podnik U Taliana na Krížnej.

Majiteľa Slováci môžu poznať aj ako šéfkuchára z televíznych programov, v ktorých sa často objavuje. Preto vedia, že ich na tanieri čaká pravý taliansky kulinársky koncert. Preto vám osobne odporúčam ochutnať Enove super čerstvé morské plody.

Taliansky šéfkuchár ich ponúka sezónne. Nemá problém urobiť carpaccio z čerstvého tuniaka či steaky z mečúňa. Bonusom, ktorý určite každý hosť privíta, je osobná účasť majiteľa v kuchyni. Ale aj to, že podáva vo svojich podnikoch skoro denne svoj výborný, doma upečený chlieb.

Bonusová ponuka je síce trošku daľej od Bratislavy, ale podobný výlet vás naozaj nadchne.

Elesko Wine park

Elesko wine park v Modre je považované za jedno z najmodernejších vinárstiev v Strednej Európe. Symbolom a strážcom tamojších výborných viníc vinárstva je kameň Elesko. Monumentálna travertínová socha pomenovaná podľa stredovekého strážneho slovenského hradu.

Modranské vinárstvo sa snaží spájať tradície vinárstva ako aj gastronómie. V rámci portfólia ich služieb sa vám núka firma privátne, uzatvorené degustácie ví­na priamo v ich pivniciach. Pri vínnych tankoch či barikových sudoch vám majster vinár zasa vysvetlí postupy a procesy výroby vín. A zasvätí vás aj do tajov chutí ich výnimočných ročníkov­.

Okrem vína môžete okúsiť aj delikatesy z diviny, ktoré produkuje spoločnosť Elesko Forest. V prí­pade, že chcete pohostiť a okúzliť návštevu zo zahraničia, podnik zabezpečí ­výklad a degustáciu v angličtine.

Elesko Wine Park v Modre, moderná architektúra v krásnek krajine. Foto: Elesko
Vinárstvo Elesko má precízne pripravené svoje archívne pivnice. Foto: Elesko

Ďalšie články