S vesnou na vodu. Letná sezóna na Malom Dunaji je otvorená

Foto: OOCR Matúšova zem

BRATISLAVA/TRNAVA – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Matúšova zem spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavského kraja zorganizovali splav na Malom Dunaji. Podujatím S vesnou na vodu tak otvorili letnú sezónu na tejto rieke.

OOCR Matúšova zem o tom informovala v tlačovej správe.

Na splav sa prihlásilo viac ako 50 športových rodín, ďalší návštevníci ich povzbudzovali. „Splav ponúkol nezvyčajný výhľad na vodný mlyn v Tomášikove, priniesol nezabudnuteľné zážitky, účastníci si užili voľný deň na čerstvom vzduchu v lone prírody,“ priblížili organizátori.

Podľa nich ponúka rieka výborné možnosti rybárčenia a okolie Malého Dunaja zas zaujímavé cyklistické trasy či termálne kúpaliská Vincov les, Diakovce, Galandia alebo výborné reštaurácie.

OOCR Matúšova zem – Mátyusföld vznikla koncom roka 2021. Jej cieľom je rozvoj a propagácia cestovného ruchu, zvýšenie návštevnosti regiónu a vytváranie nových atraktívnych ponúk v oblasti cestovného ruchu a turistiky v regióne.

Organizácia podporuje kultúrny, spoločenský a športový život a zachovávanie prírodného a kultúrneho dedičstva.

Členskú základňu organizácie tvorí v súčasnosti 15 miest a obcí, medzi ktoré patria napríklad Galanta, Sládkovičovo, Jelka, Veľké Úľany či Matúškovo. Okrem samospráv zahŕňa aj známe termálne kúpaliská v regióne či občianske združenia v oblasti ochrany prírody, záhradkárov, cyklistov či organizácie zamerané na ochranu kultúrneho dedičstva, obnovu kultúrnych pamiatok.

OOCR Matúšova zem – Mátyusföld je aktívnym členom Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj (Trnavský kraj zážitkov), ako aj Asociácie organizácie cestovného ruchu (AOCR), ktorá je strešnou organizáciou siete 47 organizácií destinačného manažmentu na Slovensku.

Začiatkom roka 2024 podpísala OOCR memorandum o spolupráci s Univerzitou Sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Cieľom spolupráce je posilnenie synergií s dôrazom na marketing cestovného ruchu ako aj strategické používanie online médií na propagáciu regiónu.

Matúšova zem – Mátyusföld – Terra Mathei označovala územie niekdajších majetkov Matúša Čáka, trenčianskeho vladára zo 14. storočia, ktoré sa rozprestieralo medzi Malým Dunajom a Váhom. Centrom Matúšovej zeme je Galanta, významné miesto, ktoré disponuje pamiatkami po šľachtickom rode Esterházyovcov.

(OOCR Matúšová zem, mas)


Ďalšie články