Petržalka obsadila miesto druhého zástupcu starostu

Ján Karman Ján Karman. Foto: MČ Petržalka

BRATISLAVA – Druhým zástupcom starostu Petržalky bude miestny a mestský poslanec Ján Karman. Obsadí tak miesto bývalej druhej vicestarostky Petržalky, ktorá sa vzdala funkcie v októbri minulého roka.

Od októbra minulého roka, keď sa vzdala funkcie druhej vicestarostky Petržalky Michala Kozáková (Team Bratislava a Progresívne Slovensko), mal starosta Petržalky Ján Hrčka po boku len jednu zástupkyňu, a to Ivetu Jančokovú (SASKA pre Petržalku). V tom čase starosta avizoval, že uvoľnené miesto zatiaľ obsadiť neplánuje.

„Medzičasom sa však okolnosti zmenili a vzhľadom na pribúdajúcu agendu mestskej časti aj jej organizácií som sa rozhodol do svojich radov vymenovať svojho druhého zástupcu, uviedol Hrčka.

K novým aktivitám samosprávy pribudli oprava chodníkov vo vlastnej réžii, energetické úspory budov financované z európskych peňazí či správa ďalších športových areálov.

Ján Karman (SASKA pre Petržalku) nastúpi do úradu 1. mája. „Vnímam to ako logické vyústenie úzkej spolupráce s vedením Petržalky a posilnenie tímu, s ktorým sa cítim na rovnakej vlnovej dĺžke. Zároveň je to jedinečná príležitosť, ako pridať ruku k dielu a prejsť z kontrolnej činnosti poslanca do výkonnej,“ vyjadril sa Karman.

Ján Karman je vyštudovaný stavebný inžinier a revízny technik vyhradených technických zariadení. V rámci svojej funkcie sa bude zameriavať prioritne na oblasť energetiky a investičných činností.

(Petržalka)


Ďalšie články