ČSOB predala historickú budovu v centre Bratislavy. Kedysi bola sídlom OTP

Štúrova_04 V minulosti v budove sídlila OTP Banka. Foto: Wikipedia

BRATISLAVA – ČSOB už nevlastní viac ako storočnú budovu v centre Bratislavy. V minulosti v nej sídlila OTP Banka. V budove na Štúrovej ulici by mali po rekonštrukcii vzniknúť aj kancelárie na prenájom.

Historickú budovu odkúpila slovenská spoločnosť Pannonia Group a rakúska spoločnosť Innovation Park Development (IPD). Podľa portálu Denníka N čaká budovu rekonštrukcia, v priestoroch by mala vzniknúť reštaurácia a bar. Ak pôjde všetko podľa plánu, budovu by mali otvoriť v roku 2026.

Ide tak o prvého súkromného vlastníka z mimobankového prostredia. Budova patrí medzi národné kultúrne pamiatky. Bola postavená v roku 1923, od roku 1989 v nej sídlila Investičná a rozvojová banka, následne OTP Banka a v roku 2021 ju odkúpila ČSOB.

Pannonia Group podľa jej webovej stránky vlastní budovu na ulici Tolstého a dve budovy na Grösslingovej ulici v Bratislave. IPD bola založená v roku 1994 a pôsobí v strednej a východnej Európe. Do jej portfólia patrí niekoľko komerčných realitných projektov, administratívne budovy a ďalšie nehnuteľnosti.

(Denník N)


Ďalšie články