Župan Droba a primátor Vallo: Ktorý z nich ašpiruje na titul realitný kráľ?

Droba a Vallo môžu byť spokojní. Obidvom sa darí. Foto - koláž: FB J.D a M.V.

BRATISLAVA – Šéf bratislavskej župy Juraj Droba svojím majetkovým priznaním mnohých prekvapil. Zoznamom nehnuteľností je pravdepodobne realitným kráľom medzi kolegami, ktorí predsedajú ostatným VÚC-kam. Primátor Bratislavy Matúš Vallo za ním riadne zaostáva.

Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja

Z výkonu verejnej funkcie zarobil 67 015 eur, iné príjmy nemal. Čo sa však týka vlastníctva nehnuteľností, ten zoznam je siahodlhý. Niektorí župani sú v porovnaní so svojím bratislavským kolegom len ako chudobní príbuzní. Vlastní šesť bytov v bratislavskom Starom Meste, siedmy si zabezpečil v Hrubej Borši v okrese Senec a ôsmy v rakúskom meste Semmering, ktoré vyhľadávajú najmä milovníci lyžovania. Droba zahrnul do priznania aj bytové zariadenie.

Okrem dvoch hypotekárnych úverov z rokov 2010 a 2021 uviedol župan aj obchodný podiel v eseročke, tiež úspory v banke a finančnú hotovosť. Je zaujímavé, že Droba neuviedol v daňovom priznaní vlastníctvo auta ani používanie služobného vozidla.

Matúš Vallo, primátor Bratislavy

Šéfovi hlavného mesta vyniesla verejná funkcia čiastku 80 392 eur, z iných príjmov to bolo 15 130 eur. Vallo spolu s manželkou vlastnia v Bratislave v časti Staré Mesto dom a byt spolu s garážami. Priznáva aj dva hypotekárne úvery z rokov 2017 a 2020 a tiež využívanie služobného vozidla značky Volvo z roku 2019.


Ďalšie články