Areál VŠVU čakajú zmeny. Študenti sa môžu tešiť na nový pavilón a internát s jedálňou

379659662_1057188171964563_3420968350770190734_n V areáli VŠVU má vyrásť technologický pavilón a internát s jedálňou. Foto: tasr.

BRATISLAVA – V areáli Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) na Drotárskej ceste v Bratislave má vyrásť technologický pavilón a internát s jedálňou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý škola predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady sú približne 33,5 milióna eur bez DPH.

„Technologický pavilón bude napojený na existujúcu budovu na západnej strane,“ uviedla škola v zámere. V rámci technologického pavilónu majú byť umiestnené nové centrá, prevádzky, stroje a tiež sa tam majú premiestniť niektoré dielne z existujúcej budovy.

„Na východnej strane pozemku bude jedáleň s výhľadmi na Karpaty a internát s otvoreným krytým vstupným priestorom a dvorom nad ním,“ dodala. Projekt novostavby je súčasťou celkového zámeru rozšírenia VŠVU v súlade so zadaním medzinárodnej architektonickej súťaže Artcampus z roku 2018.

Súčasťou objektu má byť podľa zámeru aj podzemné podlažie pod vstupným podlažím ako technické zázemie technologického pavilónu a na streche budú fotovoltické panely. Zároveň je objekt internátu s jedálňou zložený z dvoch objektov s ubytovacími bunkami a pavlačovými spoločnými priestormi s otvoreným dvorom medzi nimi. Začiatok výstavby odhaduje škola v roku 2025 a ukončenie o dva roky neskôr. Začiatok prevádzky je plánovaný na prvý štvrťrok v roku 2028.

(tasr)


Ďalšie články